Διδακτικές Επισκέψεις
20 - 02 - 2020 - Διδακτικές Επισκέψεις Τσικνοπέμπτης

Την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, τις πρώτες ώρες του σχολικού προγράμματος, διοργανώθηκαν τρεις ενδιαφέρουσες διδακτικές επισκέψεις με βιωματικό χαρακτήρα, προς αντικατάσταση του αναμενόμενου καθημερινού μαθήματος στη σχολική αίθουσα: η Α' τάξη του Γ/σίου Ισθμίας επισκέφθηκε το ηφαίστειο του Σουσακίου, όπου με την παρέμβαση του κ. Κων/νου Κυριακόπουλου, καθηγητή Ηφαιστειολογίας - Πετρολογίας του Ε.Κ.Π.Α. συμμετείχε σε ένα υπαίθριο εργαστήριο για την κατανόηση των φυσικών φαινομένων και των μορφολογικών αλλαγών που προκαλούνται στην επιφάνεια της γης από τη δραστηριότητα των ηφαιστείων και την εμπέδωση της σχέσης τους με το περιβάλλον. Οι πληροφορίες από τον καθηγητή και η περιήγηση στο χώρο, οι μετρήσεις των εκπομπών αερίων σε ζωντανό χρόνο και η ενημέρωση για το σταθμό μετρήσεων που έχει εγκατασταθεί στο ηφαίστειο εμπλούτισαν τις γνώσεις μας για το μοναδικό γεωπεριβάλλον του νομού Κορινθίας. Η Β' τάξη επισκέφθηκε το αρχαιολογικό μουσείο Ισθμίων, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα εκθέματα στο εσωτερικό του και ξεναγήθηκαν στον εξωτερικό ανασκαμμένο χώρο, ενώ οι μαθητές της Γ' τάξης στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης επισκέφθηκαν τη μονάδα ανακύκλωσης τηγανέλαιων του κ. Σπανού, ο οποίος τους ξενάγησε στο χώρο δίνοντας πληροφορίες σχετικά με τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης χρησιμοποιούμενων ελαίων. Μάθαμε ότι μετά το τηγάνισμα το λάδι γίνεται τοξικό, όταν το πετάμε στην αποχέτευση ή στα σκουπίδια. Ένας τρόπος λοιπόν για να μη μολύνουμε το περιβάλλον είναι να εκμεταλλευτούμε την πρώτη αυτή ύλη των τηγανέλαιων παράγοντας κάτι χρήσιμο, όπως είναι το βιοντίζελ - ένα είδος καυσίμου. Και αυτό είναι που κάνει το εργοστάσιο, ύστερα από διάφορα στάδια επεξεργασίας των λαδιών. Στο τέλος συμφωνήσαμε όλοι μαζί ότι μια συνεργασία με το εργοστάσιο (με την περισυλλογή εκ μέρους μας τηγανέλαιων σε ειδικούς κάδους) ίσως γίνει το δικό μας "λιθαράκι" στην προστασία του περιβάλλοντος!

2020-02-21 00:00:00


15-01-2020 - Επίσκεψη στην Προεδρική Φρουρά

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 η Γ΄ Γυμνασίου του Σχολείου Ισθμίας, στα πλαίσια των διδακτικών επισκέψεων, ξεναγήθηκε στην Προεδρική Φρουρά. Παρουσιάστηκε στους μαθητές ένα βίντεο που έδειχνε την ιστορική διαδρομή του Σώματος των Ευζώνων, τις προϋποθέσεις ένταξης των στρατιωτών σε αυτό, την αξία του και τις ικανότητες των Ελλήνων Ευζώνων, κάποιοι από τους οποίους μπορεί να είναι και οι σημερινοί μαθητές του Σχολείου μας. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δοκίμασαν τα τσαρούχια, αφού έμαθαν πώς κατασκευάζονται και παρακολούθησαν μια πρόβα των Ευζώνων, οι οποίοι προετοιμάζονταν για την επίδειξη της επόμενης Κυριακής. Μαθητές και καθηγητές φωτογραφήθηκαν με τους Ευζώνους και αποχώρησαν με έντονο το αίσθημα ασφάλειας και ικανοποίησης από όσα είδαν και έμαθαν.

2020-01-20 00:00:00


20 - 12 - 2019 - Επίσκεψη σε Αστεροσκοπείο & Μουσείο Ψευδαισθήσεων

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδρομή του Γυμνασίου μας στην Αθήνα. Η Α΄ και η Β΄ Γυμνασίου ξεκίνησαν την εκδρομή τους με επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, όπου μια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση συνεπήρε μαθητές και συνοδούς. Το πρώτο τηλεσκόπιο της χώρας μας κάτω από τον μετακινούμενο θόλο προκάλεσε επιφωνήματα θαυμασμού από τους μαθητές μας. Μυθολογικά στοιχεία για τη λατρεία των Νυμφών και του Δήμου στο λόφο των Νυμφών όπου βρίσκεται το Αστεροσκοπείο μας ταξίδεψαν στην Αρχαία Αθήνα. Η ξενάγηση στο εσωτερικό του κτιρίου έδωσε στους μαθητές να καταλάβουν τη μεγάλη σημασία του Αστεροσκοπείου της Ελλάδας σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα. Τις εντυπώσεις όμως τελικά έκλεψε ο μηχανισμός των Αντικυθήρων (αντίγραφο 3:1) και οι πέτρες από το φεγγάρι. Ακολούθως, οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου ξεκίνησαν την εκδρομή τους με επίσκεψη στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων, όπου οι οφθαλμαπάτες δημιουργούν μια ευχάριστη βιωματική εμπειρία. Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα γύρω μας επηρεάζεται από το σημείο της όρασης, την προοπτική και τα ερεθίσματα που δέχεται από το περιβάλλον ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Η ποικιλία των ψευδαισθήσεων διασκέδασε μαθητές και καθηγητές, ενώ δόθηκε η ευκαιρία να ληφθούν πολλές πρωτότυπες φωτογραφίες. Στη συνέχεια, τα παιδιά όλων των τάξεων συναντήθηκαν στον πολυχώρο του Mall Athens στη Νεραντζιώτισσα, όπου είτε ξεκουράστηκαν είτε γευμάτισαν με τις παρέες τους, απολαμβάνοντας τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του χώρου. Η συμπεριφορά των παιδιών ήταν εξαιρετική σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής, η οποία ολοκληρώθηκε με την επιστροφή μας στο Σχολείο.

2019-12-30 00:00:00


31 - 10 - 2019 - Επίσκεψη στη Σχολή Μηχανικού

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 διδάσκοντες και μαθητές του Γυμνασίου Ισθμίας επισκεφθήκαμε τη Στρατιωτική Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι, όπου ενημερωθήκαμε για την ιστορική της διαδρομή, τη δράση και το κοινωφελές έργο της. Ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις της και στις προθήκες των μουσειακών της χώρων γνωρίζοντας και θαυμάζοντας τα καλύτερα διατηρημένα 150 μέτρα της αρχαίας διόλκου (που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου). Μια σπάνια αλλά πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, που τη χαρήκαμε στο έπακρο!

2019-10-31 00:00:00


10 - 10 -2019 - Διάπλους του καναλιού στον ισθμό της Κορίνθου

Στα πλαίσια του περιπάτου που δικαιούμαστε τον τρέχοντα μήνα, όσοι μαθητές του Σχολείου μας επιθυμούσαν, διέσχισαν με καράβι το κανάλι στον ισθμό της Κορίνθου, μαθαίνοντας για την ιστορία του και θαυμάζοντας από κοντά το μεγαλείο του τεχνητού αυτού έργου... Μια ανεπανάληπτη εμπειρία και πάμπολλες μοναδικές στιγμές!

2019-10-10 00:00:00


28 - 05 - 2019 - Επίσκεψη στο Γερμανικό Ινστιτούτο

Την Τρίτη 28/5/19 μαθητές μας επισκέφτηκαν το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe. Οι μαθητές συμμετείχαν σε διαδραστικό Εργαστήρι της βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου με θέμα τη σχολή Bauhaus. Αναζήτησαν πληροφορίες σε εξειδικευμένα γερμανόγλωσσα βιβλία με την καθοδήγηση φύλλων εργασίας. Δημιούργησαν τα δικά τους πρότζεκτ στο πνεύμα της σχολής Bauhaus. Και φυσικά "έσκισαν" στο κουίζ γνώσεων εξασφαλίζοντας δωράκια για τη νικήτρια ομάδα.

2019-05-31 00:00:00


08-05-2019 - Ημερήσια Εκδρομή στις Σπέτσες

Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 πάμε στο πανέμορφο νησί των Σπετσών! Χαιρόμαστε τη γραφική οδική διαδρομή, διασχίζουμε με πλοιάριο τα καταγάλανα νερά του Αργοσαρωνικού και θαυμάζουμε τις πολυσχιδείς ακτές και τα επιβλητικά αρχοντικά των καπεταναίων της Επανάστασης, όταν πλησιάζουμε στο κοσμοπολίτικο λιμάνι του νησιού, τη Ντάπια. Οι βόλτες με την άμαξα ή με τα πόδια στον οικισμό, στο εμπορικό κέντρο ή στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια με τη χαρακτηριστική καλαίσθητη αρχιτεκτονική αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στις καρδιές μας. Περνοδιαβαίνοντας στις βοτσαλωτές πλατείες, στους παραλιακούς πολυσύχναστους δρόμους και τους ταρσανάδες γευόμαστε το μεγαλείο της φύσης, των μουσείων και των αρχιτεκτονημάτων... Γευόμαστε σε κάθε μας βήμα Ιστορία και Πολιτισμό. Μια ακόμη αξέχαστη εμπειρία κατά τη σχολική μας εξόρμηση!

2019-05-08 00:00:00


10 - 04 - 2019 - Επίσκεψη σε Σουσάκι & Μαλαγκάβι

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 οι μαθητές των τάξεων Α’ και Β’ Γυμνασίου του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην περιοχή του ηφαιστείου Σουσακίου από τον καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος Δρ. Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής με θέμα «Ηφαίστεια και Γεωπεριβάλλον». Ο Δρ. Κυριακόπουλος μίλησε στους μαθητές για την ιστορία και τα γεωλογικά φαινόμενα του ηφαιστείου, καθώς επίσης και για τα πετρώματα που εμφανίζονται στην περιοχή. Επίσης, έγινε επίδειξη των επιστημονικών οργάνων και των μετρήσεων που πραγματοποιούνται κατά την μελέτη των ηφαιστείων. Τέλος, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να κάνουν και οι ίδιοι μετρήσεις θερμοκρασίας σε διάφορες σχισμές από όπου εξέρχονταν θερμά ηφαιστειακά αέρια... μια βιωματική δράση που κάνει το σχολικό μάθημα πολύ πιο ενδιαφέρον! Εξίσου απόλαυσαν και οι μαθητές της Γ' τάξης του Σχολείου μας την εξόρμησή τους στο ακρωτήριο Μαλαγκάβι, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου στην Περαχώρα. Τους μαθητές υποδέχθηκαν οι φαροφύλακες - στρατιωτικοί του Πολεμικού Ναυτικού κ. Αγγελίδης και κ. Τσάκωνας οι οποίοι τους μίλησαν για τη σημασία της χρήσης των φάρων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για την ιστορία και αρχιτεκτονική του συγκεριμένου φάρου, τον οποίον επισκέφθηκαν και εσωτερικά, κατανοώντας από κοντά τη λειτουργία του. Η ιδιαίτερη εντύπωση που μας προξένησε η κατασκευή του και η περίοπτη θέση του μας βοήθησαν όλους να κατανοήσουμε ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής ναυσιπλοΐας και τοπικής μας ιστορίας.

2019-04-16 00:00:00


07&08 - 03 - 2019 - Διδακτική επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Καλαμάτας

Την Πέμπτη 07 και την Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019, 26 μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας της Γ΄ τάξης του σχολείου μας με τη συνοδεία καθηγητών τους πραγματοποίησαν διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καλαμάτα. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος: «Ανακυκλώ…στε - S.O.S. τε το περιβάλλον» που υλοποιείται στο σχολείο μας και έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Την Πέμπτη 7 Μαρτίου οι μαθητές επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καλαμάτας και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Ρήματα και Απορρίμματα: Μειώνω, Επαναχρησιμοποιώ, Ανακυκλώνω». Ύστερα από την υποδοχή και την ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου, πήραν μέρος σε δράσεις που προωθούν το ομαδικό πνεύμα και τη δημιουργικότητα. Παράλληλα παρουσίασαν τις δικές τους εργασίες και κατασκευές. Ακολούθησε δεκατιανό με σάντουιτς και νερό, που πρόσφερε το ΚΠΕ, και μετάβαση στο πεδίο: Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ). Εκεί οι μαθητές ξεναγήθηκαν και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και υλοποίησαν ένα ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις οδηγίες της υπεύθυνης αρχαιολόγου, χωρισμένοι σε ομάδες, αναζήτησαν συγκεκριμένα εκθέματα του Μουσείου, συνέλεξαν πληροφορίες για την ταυτότητά τους και στη συνέχεια τα παρουσίασαν, με έναν ευρηματικό τρόπο, στους υπόλοιπους μαθητές. Η όλη εκπαιδευτική διαδικασία υπήρξε μια πολύτιμη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες και ο βιωματικός χαρακτήρας της συνέβαλε με τρόπο ψυχοπαιδαγωγικό και ελκυστικό στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της ανακύκλωσης

2019-03-15 00:00:00


04-03-2019 - Διδακτική επίσκεψη στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 μαθητές του Γυμνασίου Ισθμίας (που ενδιαφέρονται για τη γαλλική κουλτούρα και μαθαίνουν στο σχολείο τη γαλλική γλώσσα και πολιτισμό) με τη συνοδεία καθηγητών τους ( κ. Στεργίου, κ. Αναστασόπουλος και κ. Μαρκαντώνης) επισκέφθηκαν το Γαλλικό Ινστιτούτο. Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν να μάθουν σχετικά με το ρόλο και τις επιδιώξεις του Ινστιτούτου, να γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη του και τις συλλογές της και να εμπλακούν σε δραστηριότητες που αφορούν σε διαδικτυακά γλωσσικά παιχνίδια και εικονικά ταξίδια, λαμβάνοντας γνώσεις και πληροφορίες με έναν ευχάριστο και εύπεπτο τρόπο.

2019-03-05 00:00:00


28 - 02 - 2019 - Τσικνοπέμπτη στην Αρχαία Κόρινθο

Γιούπιιιι!Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 πάμε εκδρομή... και θα τιμήσουμε την ημέρα τσικνίζοντας, αφού πρώτα όμως θρέψουμε το πνεύμα μας επισκεπτόμενοι τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου και απολαμβάνοντας την μοναδική προνομιακή της θέση, με τη γαλήνη και θετική αύρα που ακόμα και σήμερα η πόλη εκπέμπει.

2019-02-28 00:00:00


13 - 12 - 2018 - Διδακτική επίσκεψη σε Μουσείο Ακρόπολης, Εθνική Πινακοθήκη, Προεδρικό Μέγαρο

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, οι μαθητές της Α' τάξης του Γυμνασίου Ισθμίας επισκέφθηκαν το Μουσείο Ακρόπολης και ξεναγήθηκαν στους χώρους και τα εκθέματά του από επαγγελματία ξεναγό. Οι μαθητές της Β' τάξης επισκέφθηκαν στο Γουδί το χώρο που φιλοξενεί τους ζωγραφικούς πίνακες και τα γλυπτά της υπό ανακαίνιση Εθνικής Πινακοθήκης. Οι μαθητές της Γ' τάξης, προσκεκλημένοι του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισκέφθηκαν το Προεδρικό Μέγαρο και από ειδική ξεναγό περιηγήθηκαν στους χώρους του, θαύμασαν την αρχιτεκτονική και την διακόσμησή του και ενημερώθηκαν για την ιστορία και σημασία του - κατά τα πρόσφατα χρόνια του Ελληνικού Κράτους.

2018-12-14 00:00:00


29-10-2018 - Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της διδασκαλίας του μαθήματος «Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή», οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφτηκαν το κτίριο της Βουλής. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 10 π.μ. το πρωί, με διάλεξη και σχετικό βίντεο και με ξενάγηση στον χώρο του Κοινοβουλίου, όπου οι μαθητές από τις θέσεις των βουλευτών υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους στην αρμόδια ξεναγό.

2018-11-30 00:00:00


12-10-2018 - Εορτασμός Πανελλήνιας Σχολικής Αθλητικής Ημέρας

Σήμερα 12 Οκτωβρίου τιμούμε το θεσμό της Αθλητικής Ημέρας πηγαίνοντας στην Αρχαία Νεμέα, όπου ο Στέφανος Μίλερ, επικεφαλής των ανασκαφών επί πολλά χρόνια εκεί, μας μιλά για τις προσπάθειες και το όραμα για την αναστύλωση του αρχαιολογικού χώρου και την αναβίωση των αρχαίων αγώνων στο Νέμειο στάδιο. Περιηγούμαστε στο μουσείο και τον υπόλοιπο αρχαιολογικό χώρο και στη συνέχεια οδηγούμαστε προσπερνώντας τα αρχαία Αποδυτήρια μέσα από την Κρυπτή στο Στάδιο. Σε ομάδες κοριτσιών και αγοριών οργανώνουμε αγώνες ταχύτητας και αντοχής. Τρέχοντας στο Νέμειο Στάδιο προσπαθούμε βιωματικά να προσεγγίσουμε την εκκίνηση και την εμπειρία των αθλητών της αρχαιότητας, νιώθοντας τη συγκίνηση και το δέος που προξενεί ο χώρος και η ιστορία του.2018-10-14 00:00:00


17-05-2018 - Παρουσία στους Πανελλήνιους Αγώνες των Special Olympics

Την Πέμπτη 17/5/18 η Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου παρακολούθησε τους Πανελλήνιους Αγώνες των Special Olympics 2017-18, οι οποίοι διεξήχθησαν στο Λουτράκι. Οι μαθητές μας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του sportcamp , όπου παρακολούθησαν αγώνες Κολύμβησης, Badminton και Table Tennis. Μια ενδιαφέρουσα εμπειρία που ευαισθητοποιεί και ωφελεί την ψυχική και κοινωνική δυναμική των εφήβων μαθητών μας!

2018-05-18 00:00:00


11-05-2018 - Ημερήσια Εκπαιδευτική εκδρομή στον Πόρο

Την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 κάναμε την ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή μας! Αφού φτάσαμε στο Γαλατά Τροιζηνίας επιβιβαστήκαμε στο πλοιάριο της γραμμής και σε λίγα λεπτά φτάσαμε στο νησί «Πόρος». Χαρήκαμε την αρχιτεκτονική των σπιτιών του, περιηγηθήκαμε στα γραφικά καλντερίμια του και επισκεφθήκαμε και το Αρχαιολογικό Μουσείο με ευρήματα από ανασκαφές στην περιοχή. Απολαύσαμε τα ψώνια και το γεύμα μας στα παραλιακά τουριστικά μαγαζάκια του με καλοκαιρινή διάθεση λόγω της ηλιόλουστης ημέρας και της αύρας από τη γαλήνια θάλασσα.. Αναχωρήσαμε στις 16:30, κάνοντας και μια στάση 2 ωρών στην Π. Επίδαυρο, για να απολαύσουμε το σούρουπο στο ειδυλλιακό λιμανάκι της. Και του χρόνου, πάντα με όμορφες αναμνήσεις από τη γνωριμία με τις ομορφιές της πατρίδας μας!

2018-05-13 00:00:00


26-04-2018 - Διδακτική επίσκεψη στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας

Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 επισκεπτόμαστε - στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας που λαμβάνει χώρα στο Σχολείο μας - το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ξυλόκαστρο, όπου θα πληροφορηθούμε και συνειδητοποιήσουμε βιωματικά την αναγκαιότητα της σωστής εκ μέρους μας συμπεριφοράς, όταν κυκλοφορούμε στους δρόμους των πόλεων.Οι μαθήτριες/ες που επισκέπτονται το πάρκο έχουν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία επιμόρφωσης και παιχνιδιού. Η κατάρτισή τους γίνεται σε θέματα Οδικής Συμπεριφοράς και Ασφάλειας εφαρμόζοντας στην πράξη τον ΚΟΚ. Στόχος είναι να αναπτύξουμε στάσεις και δεξιότητες καλής οδικής συμπεριφοράς, ώστε να μπορούμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια στις πραγματικές συνθήκες, είτε πεζοί, είτε με ποδήλατο. Στη συνέχεια θα αθληθούμε παραπλεύρως, στα γήπεδα τένις, βόλεϊ και μπάσκετ. Η επιστροφή στο προαύλιο του Σχολείου μας θα έχει πραγματοποιηθεί έως τη λήξη του ωραρίου του σχολικού προγράμματος της ημέρας.

2018-04-25 00:00:00


19-04-2018 - Διδακτική επίσκεψη σε έκθεση έργων Τεχνολογίας των ΕΠΑΛ

Oι μαθητές του Γυμνασίου Ισθμίας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν τις δημιουργίες των μαθητών των ΕΠΑΛ της περιοχής μας στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, στα πλαίσια Έκθεσης της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, με θέμα: "Το ΕΠΑΛ δημιουργεί - Τάξη Μαθητείας". Έγινε ενημέρωση για τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ, δόθηκε η απαραίτητη πληροφόρηση σχετικά με τις προοπτικές και επιλογές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και για την πρόσβαση των αποφοίτων της στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.Ήταν μια διδακτική επίσκεψη ιδιαίτερα ωφέλιμη για όλους τους επισκέπτες της Έκθεσης, οι οποίοι θαύμασαν την πρωτοβουλία και το μεράκι, την ευρηματικότητα και χρησιμότητα των έργων των μαθητών των ΕΠΑΛ και είδαν από κοντά το αξιέπαινο έργο που επιτελούν αυτοί οι μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών τους.

2018-04-22 00:00:00


08-03-2018 - Επίσκεψη στο ΣΕΦ

Την Πέμπτη 8 Μαρτίου οι μαθητές του Γυμνασίου Ισθμίας με τους συνοδούς καθηγητές τους επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ και αφού ενημερώθηκαν από τους Υπευθύνους του για τη δράση και τις επιδόσεις των κωφών αθλητών που εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς αθλητικούς αγώνες, ξεναγήθηκαν στους χώρους του, όπου έμαθαν και βίωσαν - με τη βοήθεια διακεκριμένων αθλητών - αθλήματα όπως: η ξιφασκία, η πάλη, η άρση βαρών, η αντιπτέριση, η καλαθοσφαίριση, η πετοσφαίριση. Ένα πρόγραμμα που μας έμαθε πολύ χρήσιμα κι ενδιαφέροντα πράγματα, μας άνοιξε νέους ορίζοντες και μας εμπλούτισε με νέες εμπειρίες.... ένα μάθημα τόσο ευχάριστο αλλά και τόσο γόνιμο!

2018-03-11 14:36:55


23-02-2018 - Συμμετοχή στον Εορτασμό για την ένταξη του Κορινθιακού κόλπου στη θαλάσσια NATURA 2000

Με μία σεμνή πρωϊνή εκδήλωση ενημέρωσης προς όλους, εορτάσθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου της Κορίνθου, η ένταξη του Κορινθιακού κόλπου στις θαλάσσιες περιοχές NATURA 2000. Συνδιοργανώθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων ΠΑΝΔΟΙΚΟ, την Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού «Η ΑΛΚΥΩΝ», την Οικολογική Κίνηση Πάτρας ΟΙΚΙΠΑ, τον Δήμο Κορινθίων και τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού «Ο ΑΡΙΩΝ». Εορτάσθηκε με δύο τρόπους: 1ον τιμώντας του επιστήμονες που εργάσθηκαν γι’ αυτό, δηλαδή την Μαρία Σαλωμίδη απο το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ και τον Αλέξανδρο Φραντζή, διευθυντή του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών «ΠΕΛΑΓΟΣ» για την πολύτιμη συνεισφορά τους και 2ον με την παρουσία του Dr. Γιάννη Καζόγλου που εκπροσώπησε το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας και έδωσε όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις που αφορούσαν το δίκτυο θαλάσσιου NATURA και την λειτουργία του μελλοντικού φορέα διαχείρισης. Το ύψιστο γεγονός της ημέρας όμως, ήταν η παρουσία 150 μαθητών από το γυμνάσιο Ισθμίων και το 3ο λύκειο Κορίνθου, που παρευρέθηκαν συνοδευόμενοι από τους διευθυντές και καθηγητές τους, χρησιμοποιώντας την εκδήλωση σαν κανονικό μάθημα, 2 διδακτικών ωρών πανεπιστημιακού επιπέδου, για το φυσικό σύστημα του τόπου τους. Η εκδήλωση τιμήθηκε από εκπροσώπους και των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης των δημόσιων υπηρεσιών, πολλών φορέων και τέλος όλων των πολιτών που θέλησαν να συμμετέχουν σ’ αυτήν την γιορτή για το περιβάλλον. Οι συνδιοργανωτές ευχαριστούν όλα τα μέσα επικοινωνίας που παρευρέθηκαν, όλους τους συμμετέχοντες και κυρίως του μαθητές και καθηγητές για την υποδειγματική παρουσία τους (από το δελτίο τύπου)

2018-02-27 00:00:00


12-13/02/2018 - Εκδρομή στα πλαίσια Πολιτιστικού Προγράμματος

Τη Δευτέρα 12/2/2018 και την Τρίτη 13/2/2018 πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη 31 μαθητών της περιβαλλοντικής ομάδας της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ισθμίας στην Καλαμάτα, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιείται φέτος στο σχολείο, με θέμα «Τρόποι προσέγγισης Αρχαιολογικών χώρων και Μνημείων (Θέατρο, Χορός, Άθληση, Διατροφή Αθλητών) . Τη Δευτέρα 12/2/2018 επισκεφθήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καλαμάτας , όπου έγινε η παρουσίαση της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου και του προγράμματος και κατόπιν έγινε μετάβαση στην Αρχαία Μεσσήνη. Ακολούθησε δεκατιανό με σάντουιτς και νερό που πρόσφερε το ΚΠΕ , με μοναδική θέα τον αρχαιολογικό χώρο και έγινε η προετοιμασία για τις δραστηριότητες στο πεδίο με θέμα « Αρχαία Μεσσήνη, ένα παράδειγμα αειφορικής διαχείρισης από το παρελθόν» με το χωρισμό σε ομάδες. Η παρουσίαση του προγράμματος και η ξενάγηση του υπεύθυνου κ. Παναγόπουλου ήταν μοναδική, μέσα από δραστηριότητες, παρατήρηση και συμπλήρωση φύλλων εργασίας από τους μαθητές. Επίσης έγιναν αγώνες δρόμου από τα παιδιά στο Αρχαίο Στάδιο και αγώνες πάλης στην Παλαίστρα. Την επόμενη ημέρα η Περιβαλλοντική Ομάδα επισκέφτηκε το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας. Ακολούθησε βόλτα στην πόλη και επιστροφή στο σχολείο.

2018-02-22 00:00:00


19-12-2017 - Επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, πήγαμε εκδρομή στην Αθήνα. Χαρήκαμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα εμπορικού κέντρου, κάναμε βόλτες απολαμβάνοντας το χριστουγεννιάτικο διάκοσμό του και εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας παρακολουθώντας στο Πλανητάριο την καινοτόμα τεχνολογικά, επιμορφωτική με έναν ευχάριστο και καθηλωτικό τρόπο προβολή 'Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα'.

2017-12-22 13:28:39


26-10-2017 - Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές της Γ' τάξης του Σχολείου μας επισκεφθήκαμε την Αθήνα, περιηγηθήκαμε στους χώρους της Βουλής, ξεναγηθήκαμε στην Έκθεση για τον Καποδίστρια μαθαίνοντας περισσότερα για το σύγχρονο κοινοβουλευτικό βίο στη χώρα μας. Χαρήκαμε την κοινοβουλευτική αίθουσα και τα έδρανα και παρακολουθήσαμε ζωντανά μέσα στο Κοινοβούλιο Συνεδρίαση του βουλευτικού σώματος. Μια αξέχαστη εμπειρία!

2017-10-27 00:00:00


12-10-2017 - Διάπλους της διώρυγας της Κορίνθου

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του Περιπάτου που δικαιούμαστε ανά μήνα, σκεφτήκαμε να συνδυάσουμε τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα της εκδρομής μας με την ενδιαφέρουσα εμπειρία της διάσχισης του Ισθμού. Οι μαθητές και καθηγητές που επιθυμούσαν, επιβιβάστηκαν στο καράβι 'Αργώ' και απόλαυσαν τη γραφικότητα της διαδρομής και τη μοναδικότητα του αρχιτεκτονικού έργου του καναλιού στον Ισθμό της Κορίνθου. Θαύμασαν τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες, τα επιβλητικά τοιχώματα, την ηρεμία των νερών, το ανάγλυφο με την προτομή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Νέρωνα, καθώς και την ομορφιά των πλοιαρίων που τους συνόδευαν σε αυτό το σύντομο αλλά τόσο ενδιαφέρον ταξίδι ....

2017-10-13 00:00:00


12-05-2017 - Ημερήσια Εκπαιδευτική Εκδρομή

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 πήγαμε εκδρομή! Θαυμάσαμε την εκκλησία της Παναγίας της Τρυπητής στο Αίγιο, και με το πλοίο της γραμμής κι έχοντας δίπλα μας τη μοναδική γέφυρα "Χαρίλαος Τρικούπης" αποβιβαστήκαμε στη Στερεά Ελλάδα και στη συνέχεια προσεγγίσαμε το βενετσιάνικο κάστρο της Ναυπάκτου αναπολώντας την πολυσήμαντη ιστορία του και βγάζοντας πανοραμικές φωτογραφίες από την κορυφή του. Περιηγηθήκαμε στα πλακόστρωτα δρομάκια και αρχοντικά της παλιάς πόλης και χαρήκαμε τη θέα και την αρχιτεκτονική του γραφικού βενετσιάνικου λιμανιού, όπου χτυπά η καρδιά της πόλης. Βολτάραμε στις παραλίες της κι απολαύσαμε φαγητό και παγωτό κάτω από τη σκίαση των δένδρων κι έχοντας όλον τον κορινθιακό κόλπο στα πόδια μας!2017-05-17 14:42:44


28-04-2017 - Διδακτική επίσκεψη Γ' τάξης

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 οι μαθητές του Γυμνασίου Ισθμίας ακολουθούν ειδικό Πρόγραμμα στο Σ.Ε.Φ., κατά το οποίο γυμνάζονται, γνωρίζουν καλύτερα τις αθλητικές τους δυνατότητες και εξοικειώνονται με αθλήματα, με τα οποία τους φέρνουν σε επαφή διακεκριμένοι πρωταθλητές και ολυμπιονίκες2017-05-07 16:20:43


28-04-2017 - Διδακτική επίσκεψη Β' τάξης

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, οι μαθητές του Γυμνασίου Ισθμίας, στα πλαίσια μιας προσπάθειας (που χρόνια τώρα ακολουθούμε) με σκοπό την κατανόηση και προσέγγιση παιδιών με αναπηρία, δείχνουμε για άλλη μια φορά την ευαισθησία και το ενδιαφέρον μας για τα παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες και επισκεπτόμαστε το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κορίνθου, για να συμπράξουμε, να χαρούμε και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί - οι μαθητές και των δύο σχολείων. Μετά τη θερμή υποδοχή, χωριζόμαστε σε ομάδες που είτε αθλούνται, είτε μαγειρεύουν στις εγκαταστάσεις του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., είτε καλλιεργούν και φροντίζουν τον κήπο, είτε φτιάχνουν το πρωτομαγιάτικο στεφάνι - δώρο από την επίσκεψή μας, που θα κρεμάσουμε στη συνέχεια στην κεντρική εξώπορτα του σχολείου μας

2017-05-07 16:18:23


28-04-2017 - Διδακτική επίσκεψη Α' τάξης

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 οι μαθητές του Γυμνασίου Ισθμίας επισκέπτονται το Περιβαλλοντικό Μουσείο Στυμφαλίας στην ορεινή Κορινθία, αναπτύσσουν την οικολογική τους ευαισθησία πληροφορούμενοι από ξεναγό για τις δυνατότητες της περιοχής, τη χλωρίδα και πανίδα της και ακολουθούν επίσης ξεναγό μέσα από γραφική διαδρομή παράκτια της λίμνης της Στυμφαλίας, για να επισκεφτούν και γνωρίσουν την Αρχαία Στύμφαλο

2017-05-07 16:16:27


16-02-2017 - Εκδρομή στην Αθήνα

Την Τσικνοπέμπτη μαθητές και διδάσκοντες του Γυμνασίου Ισθμίας τη γιορτάζουμε στην Αθήνα, αφού ξεναγηθούμε πρώτα στο Πολεμικό Μουσείο....... στη συνέχεια τσίκνισμα και φαγητό......... κι επιστροφή στα πάτρια εδάφη στις 16.00, με στάσεις είτε στο σχολείο είτε σε σημεία που διευκολύνουν τους μαθητές, ώστε να φτάσουν στα σπίτια τους. Γιούπιιιι!

2017-02-14 00:00:00


18-11-2016 - Περίπατος

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, επειδή μας αρέσει να περνάμε ευχάριστα αλλά και εποικοδομητικά, συνδυάσαμε του περιπάτου τη χαλάρωση με της γνώσης την ευχαρίστηση. Όντας υποψιασμένοι από σχετικό video που είδαμε στο σχολείο, επισκεφθήκαμε το Αρχαίο Λιμάνι Κορίνθου, όπου ο κ. Αθανασόπουλος, (επικεφαλής των ανασκαφών που γίνονται εκεί - με τη συμβολή του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης και της Ενάλιας Αρχαιολογίας του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού ), μας ενημέρωσε για τα πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή και την ιδιαιτερότητα της δουλειάς των δυτών-αρχαιολόγων, τους οποίους θαυμάσαμε και επί τω έργω2016-11-21 00:00:00


22-04-2016 - Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στις Σπέτσες

Όλοι οι μαθητές του Σχολείου μας πάνε στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες... ξεναγούνται στο σπίτι της Μπουμπουλίνας κι επισκέπτονται το Αρχοντικό Χατζηγιάννη - Μέξη, το σημερινό Μουσείο Σπετσών.Θαυμάζουν το ξενοδοχείο "Ποσειδώνιον" του 19ου αι. , την αρχιτεκτονική των σπιτιών με τις βοτσαλωτές αυλές και περιηγούνται από τη Ντάπια έως την πλατεία Ρολογιού. Οι περισσότεροι με μόνιππο φτάνουν έως το Παλιό Λιμάνι2016-04-25 00:00:00


01-03-2016 - Η Γ’ Τάξη επισκέφθηκε το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κορίνθου στα πλαίσια του προγράμματος Βορρέ

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες, συνεργάστηκαν με τα παιδιά του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και πραγματοποίησαν κοινές δράσεις. Ασχολήθηκαν με χειροτεχνίες, ζωγραφική, κηπουρική, μαγειρική και αθλητικές δραστηριότητες. Στο τέλος τραγούδησαν και χόρεψαν όλοι μαζί. Ευαισθητοποιήθηκαν με τα άτομα με ειδικές ανάγκες,βίωσαν την αξία της προσφοράς, της αλληλεγγύης και γνώρισαν και κατανόησαν τις αντιξοότητες και τις ιδιαιτερότητες της καθημερινότητας των παιδιών με αναπηρία, εκφράζοντας την επιθυμία να επαναλάβουν την επίσκεψη στο ειδικό σχολείο.

2016-03-03 00:00:00


01-03-2016 - Η Β’ Τάξη σε πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης του Κέντρου Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΚΕ.Π.Α.Π.) του Δήμου Κορινθίων

Το Β1 τμήμα περιηγήθηκε στους χώρους της δανειστικής βιβλιοθήκης κι ενημερώθηκε για τη λειτουργία της, παρακολούθησε ταινίες μικρού μήκους στο Εργαστήριο Αστρονομίας με θέματα αστρονομίας και μαθηματικών και συμμετείχε σε βιωματικό παιχνίδι που αφορούσε στην επιβίωση τους στη Σελήνη μετά από ατύχημα. Επιτεύχθηκαν οι μαθησιακοί, ψυχαγωγικοί και κοινωνικοποιητικοί στόχοι. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν κυρίως με την πρωτόγνωρη εμπειρία του βιωματικού χαρακτήρα του παιχνιδιού.2016-03-02 00:00:00


01-03-2016 - Η Α’ Τάξη στο Μουσείο και Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας

Μετά από την προετοιμασία με σχετικό video, οι μαθητές επισκέφθηκαν το χώρο σε ομάδες, έπαιξαν κυνήγι θησαυρού στο Μουσείο, αφού ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν σ’ αυτό, και διεξήγαγαν αγώνες στο παρακείμενο Στάδιο με τον καθορισμό βραβείων. Η ενεργοποίησή τους υπήρξε μαζική, τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα και επιτεύχθηκαν οι μαθησιακοί στόχοι.2016-03-02 00:00:00


01-03-2016 - Διδακτική επίσκεψη του Β2' στην Αρχαία Κόρινθο

Το Β2 τμήμα παρακολούθησε αρχαιογνωστικό πρόγραμμα, που περιελάμβανε ενημέρωση, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και κατανόηση μύθων της Αρχαίας Κορίνθου. Επίσης, μέσα από τη συμμετοχή τους σε παιχνίδι ρόλων (μουσικοί και χορευτές που επισκέπτονται την Κόρινθο του 595π.Χ.) οι μαθητές πληροφορήθηκαν, ψυχαγωγήθηκαν, συνειδητοποίησαν τη συμβολή του τόπου και των προσώπων στη διάδοση του Πολιτισμού και βίωσαν τη συνθετότητα του αρχαίου δράματος , συμμετέχοντας σε δρώμενο.2016-03-02 00:00:00


17-12-2015 - Επίσκεψη στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Όλο το σχολείο επισκέφθηκε στην Αθήνα το Ευγενίδειο Ίδρυμα (Πλανητάριο) και παρακολούθησε στη Θόλο εκφάνσεις του Σύμπαντος. Το πλανητάριο ως μέσο συνθετικής επιμορφώσεως, της πιο ευχάριστης και αποτελεσματικής που έχει επινοηθεί ποτέ, σύντομα κατέστη ένας σπουδαίος τρόπος για εκατομμύρια ανθρώπους να μάθουν πράγματα που πίστευαν ότι είναι πέρα από τη μαθησιακή ικανότητά τους.

2015-12-18 00:00:00


03-12-2015 - Ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία

Οι μαθητές της Β' τάξης του γυμνασίου Ισθμίας, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις τις αφιερωμένες αυτήν την ημέρα στα άτομα με αναπηρία, συμπράττουν με τους μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κορίνθου, κατανοούν τις ιδιαιτερότητες των μαθητών με αναπηρία ,συνεργάζονται και συν-δημιουργούν, γιορτάζουν και απολαμβάνουν τη σχέση και τα δημιουργικά παιχνίδια.

2015-12-07 00:00:00


20-11-2015 - Επίσκεψη στο 2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου

Οι μαθητές της Γ΄τάξης στα πλαίσια των Βιωματικών Δράσεων «Σ.Ε.Π.» και «Περιβάλλον,Εκπαίδευση και Αειφόρος Ανάπτυξη» επισκέφτηκαν το 2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου με τη συνοδεία των Υπευθύνων καθηγητριών Λέκκα Φωτεινής και Ψεύτη Γεωργίας. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τους Υπευθύνους Καθηγητές των Εργαστηρίων, παρακολούθησαν προβολή για την αειφόρο ανάπτυξη κι επισκέφτηκαν τις καλλιέργειες του σχολείου.

2015-11-23 00:00:00


5-11-2015 - Επίσκεψη στα πλαίσια Περιβαλλοντικού Προγράμματος "HELMEPA"

Επίσκεψη του Γ1 και μαθητών του Β2 στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου με τις κ.κ. Τσιάλτα, Νικητιάδη στα πλαίσια ΠερΙβαλλοντικού Προγράμματος "HELMEPA"

2015-11-06 00:00:00Προηγούμενη Επόμενη