Εκδηλώσεις
30-01-2021 - Οι τρεις ιεράρχες-εορτασμός

Κάθε χρόνο, στις 30 Ιανουαρίου, η Χριστιανική Εκκλησία τιμά από κοινού τους τρεις Μεγάλους Πατέρες και Οικουμενικούς Δασκάλους, τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Στην Ελλάδα τιμώνται ως προστάτες της εκπαίδευσης και των γραμμάτων. Η εορτή των Τριών Ιεραρχών εισήχθη στην εκκλησία στα μέσα του 11ου αιώνα από τον λόγιο και μητροπολίτη Ευχαΐτων Ιωάννη Μαυρόποδα (1000-1070), επί αυτοκράτορος Κωνσταντίνου Θ' του Μονομάχου (1000-1055). Σκοπός του Μαυρόποδα ήταν να παρουσιάσει τις τρεις εξέχουσες αυτές προσωπικότητες της Χριστιανοσύνης ως τους κατ’ εξοχήν υπερμάχους του τριαδικού δόγματος και να δώσει τέλος στον φατριασμό που σοβούσε στο σώμα της εκκλησίας για το ποιος από τους τρεις ιεράρχες είναι ο σπουδαιότερος. Είναι χαρακτηριστικό ότι την εποχή εκείνη μεγάλος αριθμός ιερωμένων και πιστών είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες: τους Ιωαννίτες, τους Γρηγορίτες και τους Βασιλείτες. Η εορτή των Τριών Ιεραρχών, εκτός από τον εκκλησιαστικό χαρακτήρα, έχει και εκπαιδευτικό στα καθ’ ημάς. Θεωρείται ως η εορτή των ελληνικών γραμμάτων, καθόσον οι Τρεις Ιεράρχες συνετέλεσαν στην ανάπτυξη της χριστιανικής διδασκαλίας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων. Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της εορτής των Τριών Ιεραρχών καθιερώθηκε στις 9 Αυγούστου του 1841 από το ακαδημαϊκό συμβούλιο του Οθωνείου Πανεπιστημίου (νυν Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και πρωτογιορτάστηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1842. Τα επόμενα χρόνια, ο εορτασμός επεκτάθηκε σ’ όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. © SanSimera.gr

2021-01-29 00:00:00


28 - 10 - 2020 - Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Σήμερα Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020, με τη Δοξολογία στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Ισθμίας και τον Πανηγυρικό της ημέρας, που εκφώνησε ο καθηγητής του Σχολείου μας κ. Νταγκαζίδης, τιμήσαμε για άλλη μια φορά την εθνική μας επέτειο.... λόγω όμως της πανδημίας και αναγκασμένοι να πειθαρχήσουμε στα μέτρα της Πολιτείας, πολύ λιγότεροι παρευρεθήκαμε στο μνημείο των ηρώων, των πεσόντων στο δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο... Εκπροσωπήθηκαν όμως επάξια οι φορείς και οι αρχές του τόπου, οι καθηγητές και οι μαθητές, οι οποίοι - συνοδευόμενοι από τους γονείς και κηδεμόνες τους - όρθωσαν το ανάστημά τους και τίμησαν κατά πώς αρμόζει τη σημερινή ημέρα... μέσα σε ένα κλίμα υπερηφάνειας και ιδιαίτερης συγκίνησης, θαυμάσαμε τη νέα γενιά και χειροκροτήσαμε τη Σημαιοφόρο και τους Παραστάτες της Ελληνικής Σημαίας, που - κρατώντας το ιερό σύμβολο του ελληνισμού - υπογραμμίζουν με τη σειρά τους ότι είναι και αυτοί άξια τέκνα των ένδοξων προγόνων μας. Χρόνια Πολλά!2020-10-28 00:00:00


14 - 09 - 2020 - Αγιασμός

Με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και λόγω κορωνοϊού, μαθητές, καθηγητές και κηδεμόνες του Γυμνασίου Ισθμίας συμμετέχουν στον καθιερωμένο Αγιασμό τηρώντας ευλαβικά τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και αποστάσεις ασφαλείας... Με την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε να βγούμε όσο γίνεται λιγότερο ζημιωμένοι από την επιδημία, εξοπλιζόμαστε με όλα τα μέσα προφύλαξης, καθώς και με κουράγιο και αισιοδοξία, ώστε να ξεκινήσουμε με τους καλύτερους οιωνούς τη σχολική μας ζωή!

2020-09-15 00:00:00


20 - 02 - 2020 - Εορτασμός Τσικνοπέμπτης

Με την επιστροφή μας στο σχολείο από διδακτική επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί για την κάθε τάξη, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους τους μαθητές του γυμνασίου Ισθμίας. Ένας πλούσιος μπουφές - προσφορά του Συλλόγου Κηδεμόνων με λιχουδιές που κατά το έθιμο ταιριάζουν στην ημέρα, καθώς και μια χαρούμενη ατμόσφαιρα από τη μουσική, της οποίας την επιμέλεια είχε ο Διευθυντής του σχολείου. Το κέφι και ο χορός που ακολούθησε ολοκλήρωσαν την ευχάριστη νότα που κυριάρχησε κατά τις τελευταίες ώρες του σχολικού προγράμματος, ενώ κάποιοι από τους μαθητές, με τη βοήθεια καθηγητών και κηδεμόνων, φρόντισαν και ανανέωσαν τον ανθόκηπο στο προαύλιό μας. Αυτή η Τσικνοπέμπτη λοιπόν είχε τα πάντα: βιωματικό μάθημα τις πρώτες ώρες, δημιουργική ενασχόληση και ψυχαγωγία τις τελευταίες ώρες του σχολικού προγράμματος! Θα θυμόμαστε για καιρό πόσο όμορφα και γόνιμα όλοι περάσαμε αυτήν την Τσικνοπέμπτη!

2020-02-21 00:00:00


17 - 01 - 2010 - Κοπή βασιλόπιτας

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ., κόψαμε στο Γυμνάσιο Ισθμίας την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα! Μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων μοίρασαν τη βασιλόπιτα σε μαθητές και καθηγητές και στους τυχερούς (που βρήκαν το φλουρί στο κομμάτι τους) πλούσια κι ενδιαφέροντα δώρα. Μέσα σε ένα ευχάριστο και εορταστικό κλίμα ανταλλάξαμε ευχές για τη νέα χρονιά και συγκινηθήκαμε από τα γενναιόδωρα λόγια και τις αγαθές προθέσεις, καθώς και τα φιλόδοξα σχέδια του Συλλόγου για το Σχολείο μας! Καλή Χρονιά σε όλους μας!

2020-01-19 00:00:00


23 - 12 - 2019 - Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Την ημέρα πριν το Σχολείο κλείσει εν όψει των χριστουγεννιάτικων διακοπών, καθηγητές και μαθητές συμμετείχαμε στον καθιερωμένο Εκκλησιασμό, μέσω του οποίου μεταλαμπαδεύτηκε το μήνυμα και το γενικότερο πνεύμα των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε όλοι στο χώρο εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ισθμίας, για να παρακολουθήσουμε μια χιουμοριστική χριστουγεννιάτικη παράσταση, την «Χριστουγεννιάτικη … ψυχοθεραπεία», την οποία με πολύ μεράκι και προσωπικό χρόνο (εκτός σχολικού ωραρίου και θυσιάζοντας περίπατό τους) οι μαθητές της Β’ γυμνασίου επέλεξαν και ετοίμασαν. Έγραψαν τα κείμενα και έκαναν τα σκηνικά και με τη βοήθεια των καθηγητριών κ. Παρχαρίδου και κ. Κυριακού έστησαν, από το μηδέν, ένα ευφάνταστο θεατρικό δρώμενο για το οποίο θερμά χειροκροτήθηκαν. Οι μαθητές μας θέλησαν να σατιρίσουν με χιουμοριστική διάθεση τα προβλήματα ενός οποιουδήποτε σύγχρονου ζευγαριού και να τονίσουν ότι, παρά την εισβολή των gadgets στους δεσμούς κάθε οικογένειας, η σημασία αυτής την περίοδο των (χριστουγεννιάτικων) γιορτών δημιουργεί πάντα αισθήματα θαλπωρής και ευτυχίας. Πόση χαρά και περηφάνια όλοι νιώθουμε από τέτοιες μαθητικές πρωτοβουλίες! Πάντα τέτοια!

2019-12-27 00:00:00


15 - 12 - 2019 - Διοργάνωση Χριστουγεννιάτικου bazaar

Από τις 10 το πρωί της Κυριακής μέχρι και τις 4μ.μ., ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ισθμίας - προς ενίσχυση των οικονομικών πόρων του σχολείου - διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazaar και υποδέχεται στο χώρο εκδηλώσεων του σχολικού κτηρίου, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, τους φίλους και τα μέλη της σχολικής κοινότητας που επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθειά του αυτή. Όλοι οι επισκέπτες απολαμβάνουν όμορφες στιγμές με κεράσματα και ποικίλες εκπλήξεις, βρίσκουν ζεστή φιλοξενία και πολύ κέφι στη χριστουγεννιάτικη γωνιά μας, καθώς και δώρα που με πολύ μεράκι έχουν ετοιμαστεί σε ευφάνταστες συσκευασίες. Καλές γιορτές σε όλους! Καλή χρονιά!

2019-12-15 00:00:00


28 - 10 - 2019 - Εορτασμός Εθνικής Επετείου

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 οι μαθητές του Γυμνασίου Ισθμίας παραβρέθηκαν στη Δοξολογία που έγινε στον Ι.Ν.Αγ. Νικολάου στα Ίσθμια μαζί με καθηγητές και κηδεμόνες και στη συνέχεια τίμησαν με την κατάθεση στεφάνων και τη συμμετοχή τους στην Παρέλαση τους ένδοξους ήρωές μας, που έπεσαν ηρωικά για να απολαμβάνουμε όλοι εμείς σήμερα Ελευθερία και Δημοκρατία.

2019-10-29 00:00:00


02 -10 - 2019 - Ενημερωτική συνάντηση

Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου 2019, στο χώρο εκδηλώσεων του Σχολείου μας, έλαβε χώρα η προγραμματισμένη ενημέρωση των Κηδεμόνων των μαθητών μας σχετικά με τη λειτουργία, τους κανόνες και τις απαιτήσεις του Γυμνασίου. Απόψεις διασταυρώθηκαν και προβληματισμοί κατατέθηκαν με κύριο μέλημα την ομαλή συνεργασία όλων των μελών της μαθητικής κοινότητας. Ο διευθυντής και οι καθηγητές αλλά και οι γονείς των μαθητών υπογράμμισαν επίσης την αναγκαιότητα διασφάλισης κλίματος ασφάλειας και πειθαρχίας - με στόχο την ψυχοπνευματική ανάπτυξη και πρόοδο όλων των μαθητών του Γυμνασίου Ισθμίας.

2019-10-06 00:00:00


25 - 03 - 2019 - Εθνική Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Χρόνια Πολλά σε όλους μας! Τιμούμε σήμερα, την ηλιόλουστη αυτή ημέρα, τους ένδοξους προγόνους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία και με περηφάνια καμαρώνουμε και χειροκροτούμε τους μαθητές και μαθήτριες που παρελαύνουν, άξια τέκνα άξιων προγόνων!

2019-03-25 00:00:00


08-03-2019 - Εορτασμός Αποκριάς

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, τις τελευταίες διδακτικές ώρες του σχολικού προγράμματος η μαθητική κοινότητα - εν όψει του αποκριάτικου τριημέρου - χαίρεται και αυτοσχεδιάζει! Με ευφάνταστες μεταμφιέσεις, μάσκες και αξεσουάρ αποκριάτικα χορεύει και διασκεδάζει με μπρίο και ζωντάνια... Ξεφαντώνουμε όλοι μαζί και ευχόμαστε επίσης σε όλους Καλές Απόκριες, Καλή Σαρακοστή!

2019-03-13 00:00:00


21-12-2018 - Καλές Γιορτές!!!

Tελευταία σχολική ημέρα για εφέτος... εκκλησιαζόμαστε, ακούμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και διηγήματα, βλέπουμε ταινία που αντανακλά το πνεύμα των Χριστουγέννων κι ετοιμαζόμαστε για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές μας.... Χρόνια Πολλά σε όλους, Καλή χρονιά! Το 2019 ας μας βρει καλύτερους και σοφότερους!

2018-12-21 00:00:00


12 - 12 - 2018 - Ενημερωτική συνάντηση με αξιωματικούς της ΔΙ.Δ.Η.Ε.

Το πρωί της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου 2018, μια πολύ χρήσιμη και διαδραστική συζήτηση έγινε στο χώρο εκδηλώσεων του Σχολείου μας από ανθρώπους της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι οποίοι ήρθαν από την Αθήνα, για να ενημερώσουν μαθητές, γονείς και καθηγητές για τους κινδύνους που εγκυμονούν από την αλόγιστη πλοήγηση στο Διαδίκτυο αλλά και να δώσουν έγκυρες οδηγίες για την αποφυγή αυτών - προβάλλοντας συγκεκριμένα παραδείγματα μέσα από την επαγγελματική τους δράση και εμπειρία. Το ενδιαφέρον όλων μας για το φλέγον αυτό θέμα κορυφώθηκε με την επικαιροποίηση των δεδομένων, τον καταιγισμό ερωτήσεων και το ζωντανό διάλογο που έλυσε απορίες και διασαφήνισε καταστάσεις που απασχολούν υπερβολικά το σύγχρονο άνθρωπο και ιδιαίτερα τον έφηβο της εποχής μας. Όλοι όσοι βρεθήκαμε αυτό το πρωί στο Γυμνάσιο Ισθμίας ζήσαμε στιγμές που μας διαφώτισαν, μας προβλημάτισαν αλλά και διευκόλυναν την καθημερινότητά μας.

2018-12-13 00:00:00


28-10-2018 - Εορτασμός Εθνικής Επετείου

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθηγητές του Γυμνασίου Ισθμίας με τους μαθητές και κηδεμόνες των μαθητών συγκεντρωνόμαστε στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου για να τιμήσουμε την εθνική επέτειο του ΟΧΙ και της Εθνικής Αντίστασης. Μετά τη Δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων τα περήφανα νιάτα παρελαύνουν στον κεντρικό δρόμο των Ισθμίων με καμάρι και αυτοπεποίθηση. Χρόνια Πολλά!

2018-10-31 00:00:00


26 - 09 - 2018 - Ενημερωτική συνάντηση με τους Γονείς και Κηδεμόνες

Το απόγευμα της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου, στο χώρο Εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ισθμίας, έλαβε χώρα η προγραμματισμένη ενημέρωση των κηδεμόνων των μαθητών μας σχετικά με τη λειτουργία, τον κανονισμό αλλά και τις απαιτήσεις του Γυμνασίου, καθώς και γόνιμη συζήτηση με διευθυντή, καθηγητές και γονείς & κηδεμόνες - με κοινό στόχο την ασφάλεια και πρόοδο του κάθε παιδιού που φοιτά στο Γυμνάσιο Ισθμίας. (Στην εισηγητική Παρουσίαση πατήστε 3 τελείες επάνω δεξιά και στη συνέχεια: πλήρης οθόνη)2018-09-27 00:00:00


11-09-2018 - Αγιασμός

Κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο Γυμνάσιο Ισθμίας έλαβε χώρα η τελετή του Αγιασμού με την παρουσία των μαθητών και κηδεμόνων τους, των καθηγητών, καθώς και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υποδεχόμαστε τα περήφανα νιάτα και κυρίως τα "πρωτάκια" μας με μεγάλη χαρά και καμάρι, με ανυπομονησία για περισσότερα ταξίδια στο μαγικό κόσμο της Γνώσης και της Αλήθειας.

2018-09-12 00:00:00


25 - 03 - 2018 - Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2018 - Παρέλαση

Χρόνια Πολλά σε όλους μας! Γιορτάζουμε την Εθνική Επέτειο τιμώντας όσους προγόνους ηρωικά θυσίασαν τη ζωή τους για να αναπνέουμε εμείς σήμερα αέρα ελευθερίας αλλά και θαυμάζοντας τους μαθητές μας, τα περήφανα ελληνικά νιάτα...

2018-03-27 00:00:00


16 - 02 - 2018 - Εορτασμός Αποκριάς

Τις τελευταίες διδακτικές ώρες της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου 2018, μαθητές και διδάσκοντες στο Σχολείο μας, γιορτάσαμε την επικείμενη έλευση της τελευταίας Κυριακής των Αποκριών, της Τυρινής. Στο πνεύμα των ημερών μεταμφιεστήκαμε, "ντυθήκαμε" με το ανάλογο κέφι και μπρίο και ξεφαντώσαμε τραγουδώντας και χορεύοντας! Όλοι μαζί, μια παρέα, μια ομάδα, μια οικογένεια! Καλήν Αποκριά, Καλή Σαρακοστή....

2018-02-16 15:58:15


01-02-2018 - Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2018, στο Σχολείο μας, αφιερώθηκαν οι τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες για τη μεταλαμπάδευση του νοήματος της καθιέρωσης από τα Ηνωμένα Έθνη της Ημέρας Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος... Οι μαθητές, αφού άκουσαν το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, παρακολούθησαν την ταινία του Mark Herman "το παιδί με τη ριγέ πιτζάμα" βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Τζον Μπόιν. Το ότι αποτυπώνονται εύγλωττα στο έργο οι φρικιαστικές στιγμές των στρατοπέδων συγκέντρωσης και η κτηνωδία του Ναζισμού, που συνθλίβουν αδυσώπητα τη ζωή και τα όνειρα των παιδικών καρδιών των γεμάτων αθωότητα, καθιστά το μήνυμα της ταινίας αποκαλυπτικό: οι νέες γενιές, για να έχουν μέλλον, πρέπει να μη ρίχνουν στη λήθη τα ατοπήματα των προγενέστερων....

2018-02-02 00:00:00


29-01-2018 - Εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018, κατά τις 2 πρώτες διδακτικές ώρες, θα γίνει για τους μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Ισθμίας εκκλησιασμός και αρτοκλασία στον Ι. Ν. Αγ. Ιωάννη Προδρόμου στην Κυράς Βρύση - στα πλαίσια της εορτής για τους Τρεις Ιεράρχες. Τα λεωφορεία θα αφήσουν το πρωί στην εκκλησία τους μαθητές, οι οποίοι μετά το πέρας της λειτουργίας θα πάνε με τα πόδια στο σχολείο, όπου τα μαθήματα θα συνεχίσουν κανονικά. Η Τρίτη 30 Ιανουαρίου είναι αργία και το Σχολείο θα παραμείνει κλειστό, άρα την ημέρα αυτή οι μαθητές θα παραμείνουν στα σπίτια τους.

2018-01-28 19:24:35


16-01-2018 - Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Στις 12 μ.μ της Τρίτης 16 Ιανουαρίου 2018, στο χώρο των εκδηλώσεων του Γυμνασίου Ισθμίας, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τους μαθητές και τους καθηγητές του Σχολείου κόψαμε την βασιλόπιτα της νέας χρονιάς ανταλλάσσοντας ευχές και χαμόγελα... πήραν το δωράκι τους όσοι τυχεροί βρήκαν το φλουρί και ευχαριστηθήκαμε όλοι το γιορτινό κλίμα αλλά και το πεντανόστιμο κομμάτι βασιλόπιτας! Και του χρόνου.... με υγεία σωματική και ανάπτυξη πνευματική για όλους!

2018-01-17 00:00:00


22-12-2017 - Γιορτάζοντας εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, τελευταία ημέρα στο Σχολείο για το ημερολογιακό έτος 2017, ψυχαγωγούμαστε παρακολουθώντας μια συγκινητική ταινία που μεταφέρει στην οθόνη τη ζωή και τις περιπέτειες του λογοτεχνικού ήρωα Όλιβερ Τουίστ - καθώς και πλήθος ηθικοπλαστικών μηνυμάτων, όπως αρμόζει στο πνεύμα της χριστουγεννιάτικης περιόδου - και γιορτάζουμε, για τις επερχόμενες διακοπές μας, ξεφαντώνοντας με μουσική, χορό και καταναλώνοντας διάφορα καλούδια που είχαμε συγκεντρώσει με μέριμνα του 15μελούς μαθητικού μας Συμβουλίου. Χρόνια μας Πολλά!

2017-12-22 14:16:45


28-10-2017 - Χρόνια Πολλά!

Γιορτάζουμε την Εθνική μας Επέτειο... μετά τη Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Ισθμίας και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων, συμμετέχουμε στην Παρέλαση εισπράττοντας τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα όλων για το ανάστημα και το καμάρι με τα οποία πλαισιώνουμε την Ελληνική μας Σημαία.

2017-10-29 16:35:19


11-09-2017 - Αγιασμός Σχολικού Έτους 2017-18

Για τη νέα σχολική χρονιά που μόλις αρχίζει, όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας στο Γυμνάσιο Ισθμίας - μαθητές, γονείς, διδάσκοντες και φορείς - οριοθετούμε νέους, υψηλότερους στόχους, ετοιμαζόμαστε με αδημονία για το κυνήγι της Γνώσης και ενατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον μας, υποδεχόμενοι με ιδιαίτερη χαρά τα "πρωτάκια" μας.... Ας έχουμε όλοι μια ακόμη ευχάριστη και δημιουργική χρονιά!

2017-09-11 00:00:00


19-06-2017 - Εκδήλωση βράβευσης σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 μια σεμνή τελετή έλαβε χώρα στο 4ο Λύκειο Κορίνθου. Οι μαθητές μας πρωταγωνίστησαν σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα και πήραν το λόγο, για να μας γνωστοποιήσουν τις εντυπώσεις τους και να μεταφέρουν τα βιώματά τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα 'Αγωγή στη Συγχώρηση'. Ταυτόχρονα βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους αυτή και καρπώθηκαν το 1ο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό ψηφιακής δημιουργίας για το video 'Η αξία της Συγχώρησης'.2017-06-21 16:40:09


19-06-2017 - Πρόσκληση σε Εκδήλωση Βράβευσης του Σχολείου μας

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:30 ελάτε όλοι - οι διδάσκοντες του γυμνασίου Ισθμίας και οι μαθητές του μαζί με τους κηδεμόνες και τους φίλους τους - στο 4ο Λύκειο Κορίνθου, στην εκδήλωση που διοργανώνεται για να μοιραστούμε την εμπειρία από τη συμμετοχή μας στο βιωματικό πρόγραμμα "Αγωγή στη Συγχώρηση" αλλά και να γιορτάσουμε την πρωτιά του σχολείου μας σε πανελλήνιο διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας. Θα απολαύσουμε και θα θαυμάσουμε το λόγο, τις σκέψεις αλλά και τα έργα μαθητών του δικού μας αλλά και άλλων σχολείων που θα επιδιώξουν να μας μεταλαμπαδεύσουν το ψυχοπνευματικό όφελος από αυτό τους το βίωμα (κλικ στη διπλανή εικόνα)

2017-06-14 19:00:20


30-05-2017 - Τελετή λήξης μαθημάτων

Τελευταία ημέρα της μαθησιακής διαδικασίας, όπως τη βιώνουμε κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς! Αφού επισκεφθήκαμε την Έκθεση και θαυμάσαμε τα έργα των μαθητών στο μάθημα της Τεχνολογίας, συγκεντρωθήκαμε στο χώρο των Εκδηλώσεων όπου παρακολουθήσαμε τις ψηφιακές δημιουργίες των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα "Αγωγή στη Συγχώρηση", καθώς και τα Πειράματα Φυσικών Επιστημών που είχαν ετοιμάσει επίσης μαθητές υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του υπευθύνου του ΕΚΦΕ στο νομό μας κ. Παπακαλοδούκα. Είχε παρατήρηση και πειραματισμό λοιπόν η μέρα αυτή, αυτοσχεδιασμό, καινούρια γνώση, ανταλλαγή ευχών εν όψει των Ενδοσχολικών Εξετάσεων και Αποφοίτησης από το σχολείο.... και φωτογράφησή μας, για να μην .... ξεχνιόμαστε.... με το καλοκαιράκι προ των πυλών!

2017-06-01 00:00:00


25-03-2017 - Εορτασμός 25ης Μαρτίου 2017 - Παρέλαση

ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ! Με περηφάνια και αποδίδοντας φόρο τιμής σε όσους ηρωικά έπεσαν, για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα τη λευτεριά μας... θαυμάζουμε τους μαθητές μας, άξια τέκνα άξιων προγόνων

2017-03-27 00:00:00


24-02-2017 - Γιορτάζουμε εν όψει του αποκριάτικου τριήμερου

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου κυριαρχεί στη σχολική μας ζωή ο συνδυασμός: το αποκριάτικο ξεφάντωμα, οι μεταμφιέσεις και το κέφι λόγω της Αποκριάς από τη μια... το αθλητικό ιδεώδες, η αγωνιστικότητα και η άμιλλα λόγω του τελικού τουρνουά μπάσκετ που σε όλα τα σχολεία της χώρας έπρεπε να γίνει και να αναδείξει εκπροσώπους του Σχολείου σε αγόρια και σε κορίτσια. Μέσα σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα νικούν η ομάδα νεανίδων της Γ τάξης και η αντρική ομάδα της Β τάξης. Πάντα τέτοια και.... εις ανώτερα!

2017-02-27 00:00:00


30-01-2017 - Γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 οι μαθητές και διδάσκοντες του Γυμνασίου Ισθμίας θα γιορτάσουν την Ημέρα την αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες, Προστάτες των Γραμμάτων, με Εκκλησιασμό στον Ι.Ν. Ιωάννη Προδρόμου (Αη Γιάννη) Κυράς Βρύσης. Οι μαθητές που μετακινούνται με λεωφορεία θα φτάσουν στην εκκλησία σύμφωνα με το συνηθισμένο καθημερινό τους δρομολόγιο και θα αναχωρήσουν από τη στάση ΚΤΕΛ κοντά στην εκκλησία στις 09.45 για τα σπίτια τους

2017-01-28 17:52:36


27-01-2017 - Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου 2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς - Μπίρκεναου στην Πολωνία. Το σχέδιο της απόφασης αυτής, που υποβλήθηκε από το Ισραήλ και υποστηρίχθηκε από 89 χώρες, «καλεί τα κράτη - μέλη να επεξεργαστούν προγράμματα εκπαίδευσης που θα μεταδώσουν στις μελλοντικές γενεές τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και να βοηθήσουν να προλαμβάνονται πράξεις γενοκτονίας» Με τον όρο ολοκαύτωμα περιγράφεται ο υποκινούμενος από το κράτος συστηματικός διωγμός και η γενοκτονία διαφόρων εθνικών, θρησκευτικών, κοινωνικών και πολιτικών ομάδων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από τη Ναζιστική Γερμανία και τους συνεργάτες της. Tα τάγματα θανάτου και τα στρατόπεδα εξόντωσης αποτέλεσαν μαζική και κεντρικά οργανωμένη προσπάθεια για την εξολόθρευση κάθε μέλους των κοινοτήτων που αποτελούσαν στόχο των Ναζί, όπως: Εβραίοι, Ρομά, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.α.. Το Γυμνάσιο Ισθμίας συμμετέχει με συζήτηση και προβολή ντοκιμαντέρ στην Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ώστε να ενημερωθούν κι ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές μας σχετικά με την αναγκαιότητα πρόληψης των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και υπεράσπισης των δικαιωμάτων όλων των λαών

2017-01-28 00:00:00


24-01-2017 - Εκδήλωση για την ενδυνάμωση της Οικογένειας και του Σχολείου

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 16:00 στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου θα λάβει χώρα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με εισηγητές τους εμπνευστές Βιωματικού Προγράμματος που γίνεται μια φορά κάθε εβδομάδα στο σχολείο μας, και στο οποίο συμμετέχουν μαθητές και καθηγητές μας... Σκόπιμο είναι να παρακολουθήσουμε αυτήν τη συζήτηση όσοι περισσότεροι είναι δυνατόν, πράγμα που θα συμβάλλει στο να γίνουμε όλοι - κηδεμόνες, μαθητές, διδάσκοντες - κοινωνοί μιας πρακτικής που θα βοηθήσει τα μέγιστα στη βελτίωση των ανθρώπινων σχέσεων

Δημιουργήθηκε με το Padlet

2017-01-23 17:36:36


17-01-2017 - Κοπή βασιλόπιτας

Την Τρίτη το πρωί μαθητές, διδάσκοντες και εκπρόσωποι του συλλόγου των κηδεμόνων κόψαμε τη βασιλόπιτα.... Οι τυχεροί που βρήκαν το φλουρί κέρδισαν χρήσιμα δώρα κι όλοι μας γευτήκαμε τη νοστιμιά της βασιλόπιτας και τη χαρά της συνεύρεσης.... Και του χρόνου, πάντα με αισιόδοξη ματιά και θετική διάθεση!

2017-01-20 00:00:00


28-10-2016 - Εθνική Επέτειος

Χρόνια Πολλά! Το Γυμνάσιο Ισθμίας με την παρουσία του τιμά την ημέρα και συμμετέχει στην τελετή για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου. Μετά τη Δοξολογία στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Ισθμίας, στο μνημείο Ηρώων γίνονται τα Αποκαλυπτήρια Επιτύμβιας Επιγραφής με τα ονόματα θυμάτων-κατοίκων της περιοχής, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Λουτρακίου, και παρόλο τον άστατο καιρό, το δέος και η συγκίνηση είναι έκδηλα. Η Μαθητική Παρέλαση για μια ακόμη φορά υπενθυμίζει ότι τα νιάτα της Ελλάδος είναι άξια τέκνα ένδοξων προγόνων.2016-10-29 00:00:00


27-09-2016 - Swim the Canal

Oι μαθητές του Γυμνασίου Ισθμίας με τη συνοδεία των καθηγητών τους παρακολουθούν και χαίρονται από το κολυμβητικό γεγονός της χρονιάς: τη διάσχιση του καναλιού της διώρυγας, στον ισθμό της Κορίνθου, από εθελοντές κολυμβητές - ανεξάρτητα από την ιδιαιτερότητά τους, την ηλικία, το φύλο τους.Βιώνουν το ευ αγωνίζεσθαι και τη χαρά της προσπάθειας, προϊδεαζόμενοι για τον εορτασμό την ερχόμενη Δευτέρα της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

2016-09-27 00:00:00


12-09-2016 - Αγιασμός

Πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και ..... ένας ακόμη χρόνος προβάλλει μπροστά μας, για να γίνουμε καλύτεροι, σοφότεροι, ωριμότεροι....Με πίστη κι ελπίδα βάζουμε υψηλότερους στόχους και προσπαθούμε να τους πετύχουμε!

2016-09-12 00:00:00


14-5-2016 - Επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του σχολείου μας

Στις 8:00 το βράδυ του Σαββάτου, 14 Μαϊου 2016, στο Χώρο Εκδηλώσεων του Σχολείου μας, τουΓυμνασίου Ισθμίας, γιορτάσαμε όλοι μαζί – Στελέχη της Εκπαίδευσης, Σχολική Κοινότητα, Αρχές και Φορείς του Τόπου και Τοπική Κοινωνία – τα 20 χρόνια από τη λειτουργία του . Μοιραστήκαμε ένα κομμάτι του έργου και της συμβολής του σχολείου αυτού στη διαμόρφωση της Ιστορίας του Τόπου μας, ανασύραμε αναμνήσεις, ξαναζήσαμε εμπειρίες και νιώσαμε νοσταλγία αλλά και περηφάνια για τη μαθητιώσα νεολαία όλων αυτών των χρόνων. Αγγίξαμε μέσα σε μια όμορφη και συγκινητική ατμόσφαιρα ψηφίδες της Ιστορίας μας, τιμώντας και τους πρωτεργάτες του οράματος της ίδρυσης και λειτουργίας ενός Γυμνασίου στην περιοχή... Να αξιωθούμε να ζήσουμε και το Ιωβηλαίο των 30 χρόνων....!2016-05-15 21:00:47


11-05-2016 - Τελετή Λήξης των Σχολικών Μαθημάτων

Τις τελευταίες διδακτικές ώρες στο χώρο Εκδηλώσεων του σχολείου προβλήθηκαν α) εργασίες των μαθητών στα πλαίσια του μαθήματος «Βιωματικές Δράσεις» (το Α1 υπό τον κ. Καραβασίλη με βίντεο σχετικό με την Ενδοσχολική Παραβατικότητα και φυλλάδιο με οδηγίες για την Ασφαλή Περιήγηση στο Διαδίκτυο, η Β’ τάξη υπό την κ. Νικητιάδη με PowerPoint σχετικό με τα Ατυχήματα και Πρώτες Βοήθειες στο σχολείο και η Γ’τάξη υπό την κ. Ψεύτη με την καταγραφή του μαθητικού και διδακτικού προσωπικού του Γυμνασίου μας κατά την 20ετή διάρκεια και λειτουργία του σε αναμνηστικό φυλλάδιο - για το Ιωβηλαίο που θα εορταστεί το ερχόμενο Σάββατο) β) τραγούδια σχετικά με τη σχολική ζωή από Χορωδία υπό τον κ. Παπαγεωργίου και γ) Χοροί υπό τη διδασκαλία της κ. Νικητιάδη.2016-05-12 00:00:00


25-03-2016 - Εθνική Επέτειος

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! Εκκλησιασμός, Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων υπό βροχή. Ανάγνωση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τη διευθύντρια του Γυμνασίου Ισθμίας κ Θηβαίου Βασιλική

2016-03-26 00:00:00


21-03-2016 - Πρόσκληση σε εκδήλωση με την ψυχολόγο του Σχολείου

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 και ώρα 17:30 η διευθύντρια του γυμνασίου Ισθμίας και η ψυχολόγος κ. Λαζανά (που εργάζεται στη σχολική μονάδα), στα πλαίσια της προσπάθειας ενίσχυσης της ουσιαστικής και αμφίδρομης επικοινωνίας, περιμένουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας στο χώρο των εκδηλώσεων του σχολείου, για προβληματισμό και μια εκ βαθέων συζήτηση, με θέμα: Οι μορφές βίας στην εφηβεία - Πως τις αντιμετωπίζουμε

2016-03-21 00:00:00


11-03-2016 - Αποκριάτικη γιορτή

Χορός - τραγούδι - μασκαράτα.Τις 2 τελευταίες διδακτικές ώρες με την αρωγή μελών του Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων μοιράστηκαν πιτάκια και χυμοί στους μαθητές, οι οποίοι στολίστηκαν σύμφωνα με το αποκριάτικο πνεύμα. Υπό την εποπτεία του μουσικού μας κ. Παπαγεωργίου ακούστηκαν αποκριάτικα τραγούδια και όλοι ξεφαντώσαμε στους ρυθμούς τους2016-03-14 00:00:00


29-01-2016 – Εορτασμός 3 Ιεραρχών

Κατά τις 2 πρώτες διδακτικές ώρες οι μαθητές εκκλησιάζονται στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, μετέχουν της Θείας Κοινωνίας.Ομιλία από τη διευθύντρια του σχολείου.Ακολουθεί αρτοκλασία. Επιστροφή πεζοί στο σχολείο, όπου τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά

2016-01-29 00:00:00


27-01-2016 – Κοπή Βασιλόπιττας

Με τη συνδρομή του Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων κόβουμε τη βασιλόπιττά μας κατά την 1η διδακτική ώρα και ένας τυχερός από κάθε τάξη κερδίζει ζηλευτό δώρο!

2016-01-27 00:00:00


23-12-2015 – Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Εκκλησιασμός – οι μαθητές έχουν επιμεληθεί της χριστουγεννιάτικης δικόσμησης και λένε τα κάλαντα έχοντας ήδη προετοιμάσει μπουφέ για όλους. Και ο Βαλάντης Λιακόπουλος ως Αη Βασίλης μοιράζει γλυκά και βγάζει αναμνηστικές φωτογραφίες. Μουσική και Χορός

2015-12-23 00:00:00


15-12-2015 - Ευχές για Καλά Χριστούγεννα

2015-12-15 00:00:00


12-12-2015 – Απονομή βραβείων - ΕUSO 2016

Παρουσίαση Πειραμάτων Φυσικής και Χημείας από μαθητές μας (Κωτσάκο, Λιακόπουλο, Μανωλάκο, Μηχανό) κατά την απονομή βραβείων σε μαθητές σχολείων της Κορινθίας και της Αργολίδας, στα πλαίσια του διαγωνισμού ΕUSO 2016

2015-12-14 00:00:00


28-10-2015 – Εθνική Επέτειος

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Εκκλησιασμός - Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων – Μαθητική Παρέλαση

2015-10-29 00:00:00Προηγούμενη Επόμενη